Questomania ESCAPE ROOMS
В СОФИЯ
Български Български
Изберете език
+359 899 901 239
Пон. - Нед.: 10:00 - 22:00
Задай въпрос

Правила

Мафия в игра, в която всеки играе и за себе си и спрямо ролята си. Трябва да контролира реакциите си така, че да успее да убеди противника в собствената си позиция.
В началото на играта всеки участник получава карта с герой. Този герой определя неговите действия оттук-нататък. Когато водещият обяви, че е настъпила нощ всички си слагат маските. След това един след друг водещият започва да „събужда“ героите и всеки изпълнява своята мисия. Например : Мафията решава кого да убие, лекарят кого да спаси и така нататък. След като всички герои с мисии за през нощта се събудят и приключат, настъпва ден. Всички свалят маските и водещият обявява дали има убит през нощта и кой е той. След това стартира най-важната част от играта - Гласуване. Чрез него мирните граждани ще се опитат да прочистят града от Мафията или пък Мафията ще успее да го завземе завинаги...

Герои

Мафия – убиват един от участниците.

Дон Мафия – шеф на Мафията, крайното решение е негово.

Лекар – спасява един от участниците. Може да спаси себе си само веднъж.

Полицай – може да получи информация от Съдбата дали участник е Мафия или не.

Мирен Гражданин – спи през нощта, през деня гласува.

Манияк – убива през нощта, печели само ако остане единствен той. Може да убие всеки, играе за себе си.

Лунатик – събужда се заедно с Мафия и се прави на мафиот, по време на гласуването се опитва да подскаже на мирните граждани кои са Мафията, без да го хванат. От добрите е.

Любовница/Проститутка – дава алиби на един участник през нощта и ако се опитат да го вкарат в затвора се спасява. Не може да дава алиби на себе си

Крадец – краде уменията на героя на съответния участник.

Луд химик – Може да посочи някого и той ще умре на следващата нощ. Може да се събужда и през нощ.

Изменник / Превъплъщенец – мирен гражданин, който иска да е от Мафията. Ако всички мафиоти отидат в затвора или умрат и изменикът все още е в играта той автоматично става Мафия и продължаваме играта.

Безсмъртен – не може да бъде убит, само да го изпратят в затвора.